Ultima actualizare:

Cele mai bune sfaturi de care trebuie sa tinem cont pentru a realiza corect o tunsoare barbateasca

Pasul 1.

Primul impact vizual este atunci cand clientul intra in frizerie.

Sunt doua cazuri. Primul caz este atunci cand clientul vine la frizerie direct de la serviciu. Felul in care este imbracat si felul in care parul este aranjat iti vor indica perfect stilul abordat. Aceasta situatie iti usureaza munca .

Dar sunt si situatii in care clientii vin direct de acasa cu parul proaspat spalat si cu vestimentatia schimbata. Caz in care iti este un pic mai greu sa iti dai seama . Dar vei cauta sa descoperi stilul abordat dupa linia tunsorii. Sunt cateva repere care iti vor indica perfect.

Pasul 2.

Se va invi

ta clientul pe scaunul frizerului pentru a descoperii dorintele, nevoile si intentiile lui legate de par si/sau de barba.

Niciodata nu este indicat ca prima discutie sa fie realizata la intrarea in frizerie, langa receptie sau langa scaunul frizerului.

Nu este profi !

 

Foarte importanta este si prima intrebare, de altfel vechea intrebare : cum doriti sa va tundeti ?!

Raspunsul la aceasta intrebare te ajuta sa descoperi ce tip de tunsoare prefera. Poate doreste o schimbare de look sau are nevoie de un sfat sau o propunere .

Este recomandat sa respectam dorintele clientului, dar nu intotdeauna este indicat sa realizam intocmai tunsoarea dorita de acesta. Uneori neavantajandu-l. In acest caz intervenim noi.

Doar ca acest sfat trebuie sa-l oferim dupa o verificare amanuntita. Dupa analizarea parului/scalpului, dupa vizualizarea corecta a formei fetei/cutiei craniene si dupa spalarea/uscarea parului.

Se realizeaza verificarea tactila sau fizica. E momentul in care trebuie luam in mana un piaptan. Parul se piaptana in sensul cresterii lui, acest lucru poti sa-l descoperi verficand vartejul din centrul capului (crestet).  Tunzand sau aranjand parul in sensul natural al cresterii ajuta foarte mult. Deoarece tunsoarea va arata foarte bine si fara un produs de styling, se va aranja mult mai usor si va avea un aspect mult mai natural. Si va usura munca clientului in momentul in care isi va aranja parul acasa.

Cati dintre clienti isi pot aranja parul acasa asa cum noi ii aranjam in frizerie?

Raspunsul este : foarte putini.

!!! O tunsoare perfecta , fie ea moderna sau eleganta, este cea tunsa corect.

Tot in acest timp verificam textura firului de par si scalpul. Se urmareste forma fetei si forma cutiei craniene. Foarte important este si produsul de styling folosit de client pentru aranjarea parului. Acesta poate ingrasa sau poate usca parul, poate oferi sau nu volum.

Toate aceste aspecte trebuie clarificate intai de toate.

Acum este momentul in care se decide daca parul trebuie spalat. Trebuie ales samponul potrivit pentru client, tinand cont de toti factorii.

Samponul ales iti poate influenta foarte mult reusita unei tunsori corecte . Dar in anumite situatii poate schimba sau trata anumite probleme ale parului sau ale scalpului. Cum ar fi un par subtire si rar, caz in care vom folosi un sampon pentru volum. Pentru un par aspru sau uscat vom folosi un sampon pentru hidratare, care de altfel va oferii o flexibilitate mai buna a purului, etc.

Pasul 3.

Spalarea parul , dupa cum ne-am dat seama si mai devreme este un procedeu foarte important, decisiv.

!!! Recomandam spalarea proaspata a parului inainte de realizarea tunsorii.

O spalare corecte a parului depinde de cativa factori:

  • Temperature apei este indicat sa aibe 37 grade Celsius

( o temperatura ridicata poate degrata firul de par si poate reduce din luciul natural al parului, dar sunt sanse sa usuce sau sa irita scalpul)

  • Samponul folosit in timpul spalarii este indicat sa fie potrivit fiecarui tip de par in parte

( un sampon neadecvat poate reduce din volum, poate forma matreata si poate influenta negativ consistenta parului, etc.)

  • Samponarea trebuie sa fie realizata doar cu buricele degetelor acoperind in totalitate scalpul si insistant pe conturul bretonului, conturul perciunilor, urechilor cat si la ceafa

( sunt zonele cele mai expuse la transpiratie, impuritati sau praf)

  • Clatirea parului este la fel de importanta precum samponarea

( o clatire insuficienta poate reduce din volum, din luciul parului, poate irita scalpul si poate forma matreata)

tunsoare barbateasca

Tunsoare barbateasca – Uscarea parului

Pasul 4.

Uscarea corecta a parului dupa spalare

Pentru a pregati perfect parul pentru tunsoare acesta trebuie uscat in totalitate. Cum facem acest lucru ?

E foarte simplu, parul trebuie uscat din prima in sensul cresterii si in forma pe care dorim sa o obtinem mai apoi prin tunsoare.

Parul este recomandat a fi uscat perfect deoarece o uscare partiala sau insuficienta poate sa reduca din volum in totalitate sau pe alocuri. Iar in momentul in care vom scurta parul putem obtine diferenta de lungimi nedorite ( ex. : in partea stanga sa fie mai scurt decat in partea dreapta).

Pasul 5.

Abia acum a venit momentul in care putem recomanda ce tip de tunsoare i se potriveste, ce modificari sunt necesare si ce forma finala putem obtine.

4.5 4 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x