Ultima actualizare:

Parul ne este o podoaba, la propriu, ne defineste ca si aparitie, ne aratã si varsta si gradul de sanatate a parului, ne arata stilul de viatã si felul cum dorim sã arãtãm .

Spalatul parului

De cele mai multe ori sanatatea parului tine de modul in care ne ingrijim parul atunci cand il spalam.

Temperatura apei, produsele pe care le folosim, frecventa cu care ne spalam, toti sunt factori foarte importanti atunci cand vine vorba despre ingrijirea parului nostru.

sapalarea-corecta-a-parului-3

Bineinteles spalarea parului este diferita de la persoana la persoana, asa ca parul cu tendinte de ingrasare, parul fragil, uscat au metode diferite de spalare.

Sanatatea pielii capului este extrem de importanta pentru starea de sanatate a firului de par mai ales ca nu parul, ci pielea capului este incarcata de sebum si impuritati.

Prin spalare se elimina impuritatile si sebumul depus pe par. Pentru spalare se recomanda sampoane de preferinta nealcaline.

Calitatea apei este de asemenea foarte importanta in procesul spalarii. Apa din retea contine clor , plumb, calcar si o multime de alte substante nedorite.

Ideal ar fi ca apa sa fie total neutra din punct de vedere chimic. Apa neutra este: apa distilata, apa de ploaie, sau apa filtrata sau purificata.

In procesul spalarii ne preocupa in special pielea capului, nu parul, fiindca el se curata si asa excelent in spuma abundenta si sub jetul de apa. Cea mai mare atentie trebuie sa o acordam zonelor de la baza gatului si din spatele urechilor( aceste zone sunt cele mai expuse la transpiratie).

Temperatura apei pentru spalare este foarte importanta. Temperatura optima este de 37 grade Celsius. Folositi apa calduta pentru umezirea parului – apa prea fierbinte va arde scalpul si va degrada firele de par.

 

Cat de des trebuie sa ne spalam parul ?

Reguli panã la urmã nu existã, pãrul trebuie spãlat de câte ori simti nevoia, în functie de felul lui si utilizând produse specifice care sã îti facã bine si nu rãu

Chiar si in fiecare zi daca parul are nevoie de acest lucru. Cu siguranta spalatul nu dauneaza parului cu conditia sa folosim un sampon bun.

 

Aplicarea samponului

E bine insa ca samponul sa fie diluat cu apa si abia dupa aceea sa se maseze cu el pielea capului si parul.

Samponul se aplica pe par incepand de la ceafa, se intinde pe suprafata parului cu palma intreaga prin miscari circulare. Dupa intinderea samponului pe intreaga suprafata a parului intra in actiune degetele. Cu buricele degetelor se efectueaza miscari circulare delicate.

 

sapalarea-corecta-a-parului-4Cum sa clatim parul ?

Dupa spalare parul trebuie clatit foarte bine, pentru ca resturile de sampon pot reduce luciul si aspectul pufos al parului.

Pentru un plus de stralucire acesta trebuie clatit cu apa rece ( nu foarte rece ) pentru a favoriza inchiderea porilor. Apa calda deschide porii firului de par, in timp ce cea rece ii inchide.

Un efect de revigorare asupra parului il are clatirea parului cu apa minerala decarbogazificata.

Dupa aceea parul se sterge usor prin presare, în prosop fara bruscari.

 

0 0 votes
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x