Cand vine vorba de parul lor, barbatii sunt la fel de pretentiosi ca si femeile. De aceea, in calitate de hairstylist, iti revine datoria de a explica fiecarui client ce tunsoare il avantajeaza.
Ca si in cazul femeilor care trec pragul unui salon de infrumusetare, atunci cand realizezi o tunsoare unui barbat, trebuie sa tii cont de cateva caracteristici esentiale. Caracterul clientului, locul de munca, dar si stilul vestimentar al acestuia, reprezinta doar cativa factori la care un hair stylist trebuie sa se raporteze, atunci cand vine vorba de tunsori.
Hair stylistul Dan Ivanov, fondatorul Academiei de Frizerie din Bucuresti, iti prezinta in cele ce urmeaza pasii pentru a realiza o tunsoare moderna, ce se pliaza pe tendintele anului 2013.
Tunsoarea prezentata in acest tutorial este recomandata persoanelor nonconformiste, facand parte din categoria tunsorilor scurte, cu creasta. Aceasta frizura confera un aspect dur, brut, dar in acelasi timp modern. Ca timp de realizare, sunt necesare maximum 25-30 minute.
Printre avantajele acestei tunsori, se numara faptul ca nu necesita produse speciale pentru aranjare, parul aratand la fel de bine si dupa spalare, chiar daca este nearanjat.
Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
Inainte de a trece la realizarea efectiva a acestei frizuri, se va verifica atent tipul si structura firului de par, pentru a vedea daca parul se poate adapta tunsorii. Apoi, se va umezi usor parul, folosind un pulverizator special.
Tunsoarea se va incepe din partea dreapta a capului, unde se va folosi masina de tuns, careia i se va atasa placa numarul 2.
Se va continua in aceeasi maniera cu partea din spate a capului si se va incheia cu partea stanga, uniformizand tunsoarea.
Pentru a evidentia creasta, parul va fi tuns cu masina pana spre partea de top, anuland zona de legatura dintre cele doua parti laterale
Apoi se va atasa masinii de tuns placa numarul 1, pentru a pierde (a scurta treptat), dar si pentru a reda un aspect cat mai natural perciunilor, conturului urechilor si cefei.
Este recomandat sa se realizeze conturul cefei, deoarece avem o tunsoare scurta. Pentru efectuarea acestuia se va folosi masina de tuns reglata la 0.5 mm pana in 0 mm, realizandu-se astfel o pierdere treptata si uniforma, ramanand plantatia parului conturata natural.
Cu masina de contur, s-au realizat detaliile si finisajele zonei perciunilor si s-a curatat parul ramas in exces, dar si puful inestetic ramas la ceafa, detalii foarte importante care ofera tunsorii un aspect ingrijit si proaspat.
Partea superioara va fi tunsa in suvite, pe carari, pornind din partea frontala, pe cararea principala din mijlocul capului, pe care o vom folosi drept referinta pentru finisajele laterale.
Se va folosi tehnica point-cut (tunsoare prin ciupitura) pentru a scurta, dar si pentru a oferi parului o forma dezordonata si totodata, naturala. Tot prin aceasta tehnica, parul va capata un volum suplimentar, necesar acestei tunsori.
Diferenta ramasa intre cele doua parti (superioara si laterala) se va uniformiza foarte usor, cu ajutorul foarfecei de filat, care de asemenea, are rolul de a balansa diferenta de volum, pastrand in acelasi timp lungimea firelor de par.
In cazul in care bretonul prezinta vartej, acesta se va scurta radical, intrucat va ingreuna procesul de aranjare a parului. Totodata, prin tunderea bretonului, partea superioara (creasta) va fi scoasa si mai mult in evidenta.
Pentru a defini linia tunsorii, au fost folosite produsele marca Oyster Cosmetics:
- Ceara de par: Fixi Ceara Extra Stralucire
- Fixativ cu fixare ultrarezistenta: Fixi Extra Strong Spray de Par