Ultima actualizare:

Sfaturi pentru purtatorii de barba – avantajele de a purta barba pe langa acela de a nu fi nevoit sa te barbieresti in fiecare dimineata. Constatam ca, in mod paradoxal, tin de sanatate.

Astfel, aceasta ar proteja de cancerul de piele si de efectul nocival razelor solare in general. Dermatologii britanici spun ca in functie de lungimea barbii, fata poate fi protejata in proportie de 90 – 95%.

Sfaturi pentru purtatorii de barba

Barba

Alte beneficii pe care le conferă podoaba facială se referă la faptul că pielea este mai protejată de frig și vânt, este mai hidratată, acneele sunt acoperite.In plus, se reduce numărul infecțiile și iritațiilor de pe față datorate mai ales bărbieritului,in lipsa barbieritului tenul este si mai sanatos.

Barba filtrează aerul (cu cât barba este mai deasa si mai lunga cu atât sunt mai mici șansele ca să treacă toți factorii alergeni și poluanți de „scutul” tău natural). Doctorul Herbert Mescon de la Universitatea din Boston a calculat timpul total petrecut pentru a te bărbieri și dacă începi să faci acest lucru de la 15 ani, atunci până la vârsta de 55 de ani, ai petrecut aproximativ 3350 de ore (139 zile) bărbierindu-te.

Cu cat mai des parul, cu atat mai mare ecranul solar, spun expertii citati de publicatie. In mod interesant, insa, si cu cat mai cret, cu atat mai bine.

Avantajul aceleasi banale barbi este ca protejeze si de atacurile de astm. Firele de par, mai ales cele din mustata, oprind polenul si praful sa ajunga in organism.
Tot barba intarzie chiar imbatranirea pielii, pentru ca pastreaza hidratata zona, ferind-o si de actiunea vantului.

Specialistii britanici merg chiar mai departe, sustinand ca barba protejeaza barbatii chiar de raceala. Aceasta previne astfel de neplaceri, actionand ca un izolator.

Dar mai mult de atat aceasta schimba foarte mult aspectul fetei dar si ascunde foarte bine unele expresii ale fetei.Ceea ce ne ajuta foarte mult in unele situatii. Barba ofera o incredere suplimentara ,barbatia.

 

0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x